Over RoosHi, fijn dat je er bent!

Ik ben Roos van den Wildenberg – Fabriek, 39 jaar en samen met mijn man, twee dochters en hond woon ik in Huizen, het Gooi. 

Als traumasensitieve haptonoom, inclusie coach en binnenwereldreiziger begeleid ik mensen die seksueel misbruikt zijn. Ik help ze durven voelen en leven vanuit hun lichaam in plaats vanuit hun hoofd.

Hieronder deel ik mijn persoonlijke verhaal. Mijn eigen binnenwereldreis.

Niet thuis voelen

Al van jongs af aan voelde ik me anders dan de mensen om mij heen. Ik was erg gevoelig en had een diepe liefde voor alles en iedereen op deze aarde en verlangde naar verbinding.

Het deed me pijn dat de mensheid zo hard en liefdeloos kon doen en zo uit verbinding was.

Ik voelde me daardoor vaak erg onveilig en niet thuis op deze wereld. Er was vast iets mis met mij.

Ik begon te geloven dat ik een overgevoelig en mislukt mens was. Een slecht mens.

Hoge pieken en diepe dalen hoorden bij mij. Iedereen heeft zulke pieken en dalen. Dacht ik.

Dat ik regelmatig hyperventileerde, suïcidale gedachten had en dood wilde, was voor mij normaal. Ik dacht dat iedereen dit had… Maar dat ik er als slecht mens gewoon niet goed mee om kon gaan. 

Ik piekte en daalde mijn leven “prima” door en niemand wist hoe diep mijn dalen waren.

Persoonlijke ontwikkeling 

Vanaf mijn achttiende voelde ik me steeds meer aangetrokken tot persoonlijke ontwikkeling en ont-wikkelde ik meer en meer mijn (lichaams)bewustzijn en innerlijke wijsheid.

Tijdens mijn studie Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam begon ik onder andere met haptonomie, mediteren, communiceren met dieren en Reiki.

Na mijn studie aan de UvA volgde ik een opleiding tot haptonoom aan de Academie voor Haptonomie in Doorn.

Ik werkte als communicatie trainer, richtte mijn eenmanszaken Samen Zijn Met Paarden en LentePaard op en ging werken als haptonomische paardencoach en instructeur Centered Riding en Rechtrichten.

Het intuïtieve en spirituele voelde als vanzelfsprekend. Maar ik vond het ook eng. Want hoe dichter ik bij mijn gevoel en innerlijk weten kwam, hoe meer er naar boven kwam. Ook dingen die ik al heel lang ver weg gestopt had.

Ingestort

In 2017 brak ik. Ik stortte compleet in en moest vertellen dat er iets “mis” met me was, maar ohhh wat schaamde ik me! Het voelde alsof ik ontmaskerd werd als slecht mens.

Mijn bekentenis dat ik vaak depressief was, kwam voor mijn omgeving als een grote schok. Niemand wist dat mijn dalen zo diep konden zijn. Ik had mijn depressies en paniekaanvallen altijd goed verborgen weten te houden.

Wat een opluchting dat ik eindelijk hulp had durven vragen. Maar ik had nog steeds last van enorme angst, paniek, schaamte en schuldgevoelens. Ik voelde me nog steeds een intens slecht mens.

Ik had namelijk niet het hele verhaal verteld… Dat kon ik pas enkele jaren later. 

Mijn geheim

Het praten met mijn dierbaren en mijn psycholoog hielp om me veiliger en stabieler te voelen en om uiteindelijk de oorzaak van mijn instabiliteit bespreekbaar te maken.

Trauma.

Als kind ben ik seksueel misbruikt door mijn zwemleraar. Dat heeft diepe sporen nagelaten. 

Het seksueel misbruik was een onverwerkt trauma en zorgde er samen met mijn hooggevoeligheid voor dat ik last kreeg van een PostTraumatische Stress-Stoornis. Een chronisch gevoel van onveiligheid en dreiging.

Thuiskomen

Ik ben voor PTSS behandeld bij PsychoTrauma Expertise Centrum PSYTREC en Trauma Centrum Nederland.

Ook startte ik met traumasensitieve therapie op basis van de polyvagaal theorie en traumasensitieve mindfulness om te leren hoe ik zelf mijn ontregelde zenuwstelsel en stress-systeem in balans kan brengen. 

Ik weet nu: ik heb iets slechts meegemaakt, maar dat maakt me geen slecht mens.

Eindelijk kon ik voelen waar ik al die jaren naar had verlangd: Ik ben veilig in mijn lichaam, ik kan aan wat er gebeurd is en ik mag zijn wie ik van nature ben.

Zo vond ik mezelf terug, mijn thuis. 

De schade van het misbruik ontwricht niet langer mijn leven. Het heeft me uiteindelijk geholpen bij mijn persoonlijke en spirituele groei en voor die groei ben ik dankbaar.

Ik heb tijdens mijn herstelproces alles in een nieuw licht kunnen plaatsen.

Nu ik ervaar dat herstel mogelijk is, wil ik graag anderen begeleiden en een reisbegeleider zijn voor degenen die ook de binnenwereldreis terug naar zichzelf willen maken.

Je leest hier wat ik voor je kan betekenen.

Liefs Roos van den Wildenberg

Betekenis ‘binnenwereldreiziger’ Bin·nen·we·reld·rei·zi·ger (de; m/v/x; meervoud: binnenwereldreizigers) 1iem. die zijn/haar/hun binnenwereld door reist en wil leven vanuit wie die van nature is.

Inspiratie: het liedje ‘Binnenwereldreiziger’ van Leon Giesen/ Mondo Leone.